آب میوه یا میوه؟ کدام یک بهتر است؟
میوه های طبیعی و تازه دارای مواد مغذی مانند کلسیم، آهن و ویتامین های A، B1 و C است که برای رشد و نمو و انجام فعالیت های ضروری بدن لازم است. این ویتامین ها در آبمیوه تازه تهیه شده در منزل نیز وجود دارد. اما مقدار ویتامین c در نوشیدنی های طبیعی بیشتر از انواع صنعتی است.
کارخانجات آبمیوه سازی، به جای استفاده فوری از آبمیوه تازه، آن را تحت روش های حرارتی، به صورت کنسانتره یا آبمیوه تغلیظ شده درمی آورند تا ماندگاری آبمیوه بیشتر شود. در فرایند تغلیظ، بخش مهمی از ویتامین های میوه ها از بین می رود.
استفاده از آبمیوه به عنوان جایگزین میوه اصلا روش مناسبی نیست. به طور کلی، هر فرایندی که روی محصولات غذایی انجام شود، مقداری از ارزش تغذیه ای آنها را تحت تاثیر قرار می دهد. یعنی امکان کم شدن برخی ویتامین ها در آبمیوه ها نسبت به میوه طبیعی وجود دارد، اما معمولا تغییری در میزان ویتامین های گروه B به وجود نمی آید. فراموش نکنید حتی آبمیوه هایی که در خانه تهیه می شوند نیز جایگزین مناسبی برای میوه ها نیستند پس بهتر است میوه به صورت کامل مصرف شود.
هانیه جاویدی، کارشناس واحد بهبود تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان کوه چنار