• 1401/08/05
  • - تعداد بازدید: 30
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
شبکه بهداشت و درمان کوه چنار

تغذیه در محیط کار

.

اصول کلی تغذیه در محیط کار


تقریبا تمام کسانی که در بیرون از منزل به کار اشتغال دارند حداقل یک وعده از غذای خود را در محل کار خود، اغذیه فروشی ها، فست فودها و یا رستوران های کارخانه ها و سایر محیط های کار صرف می کنند. اگر رعایت نکات بهداشتی و سلامت در تهیه مواد اولیه، پاک کردن، شستشو، فرآوری و پخت غذا صورت نگیرد به عده زیادی از مشتریان مصرف کننده این غذ ا ها آسیب وارد می شود. این آسیب ها ممکن است از بروز یک اسهال ساده تا مسمومیت های شدید غذایی و یا ابتلا به انگل ها و سایر بیماری های ناشی از غذای آلوده باشد و یا زمینه مساعدی برای ابتلا به بیماری های غیر واگیر مانند چاقی، دیابت، افزایش فشارخون، بیماری های عروقی، قلب و مغز، بیماری های اسکلتی استخوانی، سکته های قلبی و مغزی را فراهم کند.

با رعایت تغذیه مناسب در محیط کار می توان از ابتلا به این بیماری ها پیشگیری نمود.


Ø مصرف قندها و کربوهیدرات های ساده مثل قند و شکر، نان های سفید و برنج سفید در محیط کار اگر چه در کوتاه مدت به بالا رفتن قند خون کمک می کند، ولی درنهایت کاهش قند خون و عوارض ناشی از آن مانند خستگی ، خواب آلودگی و کاهش بازده کاری را به دنبال دارد.

Ø نحوه تغذیه درمحیط کار می تواند به افزایش استرس هم کمک کند. سطح هورمون های مولد استرس مانند کورتیزول و هورمون آدرنالین با مصرف غذاهای چرب و در اثر مصرف زیاد قند و شکر و کافئین (در چای، قهوه و نوشابه های کولا) درخون بالا می رود.

با تغییرات جزئی ازجمله کاهش مقدار قند و کافئین مصرفی در محیط کار و رعایت اصل تنوع در برنامه غذایی روزانه می توان به حفظ تعادل قند خون و هم چنین افزایش ریزمغذی ها کمک کرد که نتیجه آن علاوه بر حفظ سلامت و کاهش عوامل خطر بیماری های مزمن ، افزایش کارایی وبهبود بازده کاری کارکنان در محیط های کار است.

تغذیه مناسب در محیط کار

Ø بهتر است از نان و غلات کامل ( سبوس دار ) استفاده شود. بعنوان مثال بجای مصرف نان هایی که از آرد سفید ( مثل نان لواش و باگت) تهیه شده اند از نان سنگک و یا نان جو استفاده شود.

Ø مصرف میوه ها در بین دو وعده غذایی با تامین ویتامین های موردنیاز بخصوص ویتامین های Bو C در کاهش فشارهای کاری و استرس سودمند است.

Ø به جای مصرف نوشابه های گازدار که مقدار زیادی مواد قندی وکافئین وارد بدن می کنند و جذب کلسیم را هم مختل می کنند ، از نوشیدنی های سالمتر مثل آب ، دوغ کم نمک و بدون گاز استفاده شود.

بخاطر داشته باشید که با پیروی از یک الگوی غذایی سالم درمحیط کار نه تنها از اضافه وزن و چاقی ، ابتلا به بیماری های قلبی عروقی ، دیابت و سایر بیماری ها پیشگیری کرده اید، بلکه با بهبود عملکر د و افزایش بازده کاری موجبات ارتقاء خود را درمحیط کار فراهم می کنید.

تغذیه در محیط های گرم

در محیط های گرم، به دلیل تعریق، امکان بروز سردرد و خشکی پوست، ابتلا به بیماری و تضعیف سیستم ایمنی بدن بیش تر می شود. به همین دلیل مصرف مایعات در حین کار الزامی است.

میان وعده های غذایی پیشنهادی در حین کار

میوه و یا میوه های خشک شده ، کیک ، نان، بیسکوئیت های سبوس دار، سبزی های خام، شیر، آب میوه های طبیعی، آب، نان و پنیر و سبزی.

واحد تغذیه شبکه بهداشت و درمان کوه چنار 
  • گروه خبری : پیام سلامت,اخبار واحدها
  • کد خبری : 68494
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید