برگزاری کارگاه آموزشی پیشگیری و کنترل پشه آئدس ویژه اعضای هلال احمر شهرستان کوه چنار
در راستای پیشگیری از گزش پشه آئدس و انتقال تب دنگی، کارگاه آموزشی "پیشگیری و کنترل پشه آئدس" در سالن کنفرانس شبکه بهداشت و درمان کوه چنار برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان کوهچنار، کارگاه آموزشی پیشگیری و کنترل پشه آئدس با حضور اعضای محترم هلال احمر به همت گشتاسب اژدری کارشناس مسوول واحد بیماری های واگیر شبکه بهداشت و درمان برگزار شد.
کارشناس مسوول واحد بیماری های واگیر شبکه بهداشت هدف از برگزاری این دوره آموزشی را ارتقای دانش و آگاهی اعضای هلال احمر شهرستان برشمرد و گفت آموزش و اطلاع رسانی در خصوص راههای پیشگیری از گزش پشه آئدس و آشنایی با علائم بیماریهای منتقله از آن بهخصوص تب دنگی مهم ترین اصل در پیشگیری از انتقال این بیماری است.
او با اشاره به اینکه تب دنگی یک بیماری ویروسی است که از طریق گزش پشه آئدس ایجاد میشود، گفت: یکی از مهمترین علائم این بیماری تب شدید است به همین علت به این بیماری تب استخوان شکن هم میگویند. گسترش این بیماری از طریق تخم گذاری پشه آئدس میتواند سلامت مردم را به خطر بیندازد. سایر علائم این بیماری شامل سردرد شدید، درد شدید مفاصل، استخوانها و عضلات، درد پشت چشم، بی اشتهایی، تهوع و استفراغ و بثورات پوستی است.
کارشناس مسوول واحد بیماری های واگیر شبکه بهداشت افزود: افرادی که دچار گزش شده و علائم بیماری در آنان بروز می کند، باید به مراکز بهداشتی مراجعه کنند.
او ادامه داد: برای پیشگیری از تب دنگی باید از بیرون رفتن در ساعات پر گزش روز شامل صبح زود و زمان غروب آفتاب پرهیز کرد؛ زیرا انتقال بیماری تب دنگی از طریق نیش پشه آئدس بوده که بر خلاف دیگر پشهها بیشتر در طول روز از انسان خونخواری میکند و حداکثر خونخواری آن نیز در ساعات اولیه صبح و هنگام غروب آفتاب است.
کارشناس مسوول واحد بیماری های واگیر هشدار داد: مردم فریب تبلیغات غیرواقعی فرآوردههای دفع پشه آئدس از قبیل انواع روغنهای گیاهی و دیگر محصولات با ادعای مشابه را نخورند. زیرا برای پیشگیری از این تب معتبر نیستند و شواهد علمی برای اثربخشی این روغنها وجود ندارد.
"گشتاسب اژدری" برای پیشگیری از گزش پشه آئدس راهکارهایی شامل بهسازی محیط، نصب توری پنجره ها، انهدام لاستیک های کهنه، جلوگیری از تجمع آب راکد در زباله ها و ضایعات، عدم رهاسازی ظروف نگهداری مواد غذایی در طبیعت، تخلیه آب زیر گلدان ها، قرار دادن درپوش روی ظروف ذخیره آب، استفاده از لباس های رنگ روشن و گشاد را توصیه کرد.