کارگاه آموزشی بهداشت حرفه ای و ایمنی شغلی در آرایشگاه های زنانه

کارگاه آموزشی «بهداشت حرفه ای و ایمنی شغلی» برای آرایشگران شهرستان کوه چنار با هدف آشنایی با عوامل زیان آور محیط کار آرایشگران و ارائه راهکارهای کنترلی در خصوص این عوامل توسط مهندس هانیه پورقیومی، کارشناس مسئول واحد مهندسی بهداشت حرفه ای و ایمنی کار شبکه بهداشت و درمان شهرستان کوه چنار، برگزار گردید.

عوامل زیان آور محیط کاری آرایشگران:

مشکلات بهداشتی رایج در محیط کار آرایشگران اختلالات پوستی و تنفسی ناشی از مواد آلرژی زا و تحریک کننده شیمیایی می باشد. مواد شیمیایی به کار برده شده برای شستشو، رنگ کردن، سفید کردن، فر کردن مو دارای عوامل آمیزنده، مواد نگهدارنده و بو هستند. این مواد عوامل طبیعی محافظ پوست را از بین می برند و می توانند باعث بروز اگزمای تماسی سمی و آلرژی شوند. فیوم و گرد و غبار تولید شده در آرایشگاه ها می تواند غشای مخاطی را تحریک کند و باعث بروز بیماری های تنفسی شود. این عوامل همچنین با خطر ناباروری روزافزون در میان آرایشگران مرتبط می باشد.

در آرایشگاه ها پتانسیل انتقال بیماری های بیولوژیکی مختلف مانند عفونت باکتریایی، ویروسی و قارچی، بیماری های پوستی نظیر زگیل و کچلی وجود دارد. این بیماری ها جزو بیماری های واگیردار بوده و ازجمله راه های انتقال آن ها تعریق، بریدگی پوست زخم تماس با ترشحات ابزار آلوده و... می باشد.

 پوسچرهای نامطلوب کاری، حرکات تکراری و گاهی همراه با فشار دستان و انگشتان باعث ناراحتی در اندام های درگیر با کار می شود و در دوره های طولانی مدت منجربه اختلالات اسکلتی عضلانی می شود. هدف اصلی در طراحی ارگونومیک سالن و چیدمان تجهیزات آرایشگاه باید به شکلی باشد که عوامل ریسک مرتبط با سندرم استفاده مفرط نظیر پوسچر نامطلوب بدن حرکات تکراری و مداوم و کاربرد نیروی زیاد را حذف کرده یا کاهش دهد.

 

کلمات کلیدی
{author_name}
تصویر نویسنده :